Bezlepková bábovka s Chytrou jahodou

babovka jahoda

Další z bábovek je bezlepková varianta. Bábovka se musí nechat zchladnout, aby ztuhla. Těsto je díky použitým moukám těžší, hutnější. Nakonec je vláčná a opravdu chutná.

ingredience

  • 450 g mouky (150 g banánová, 150 g kokosová. 150 g mandlová mouka)
  • prášek do pečiva bez fosfátů
  • Chytrá jahoda - 100% jahodové pyré
  • 3 šťastné vejce
  • 180 g panely (kdo sladí více, dejte větší množství)
  • 2 lžíce kakaa
  • troška mořské nerafinované soli
  • 83 % čokoláda na vaření (výborná je z Troubelic, slazená panelou)
  • 150 g másla (může být kokosový olej, či jiný tuk)

instrukce

Do jedné mísy dáme mouky, prášek do pečiva, kakao, špetku soli. V mixéru rozmixujeme dohladka máslo, panelu, žloutky, Chytrou jahodu – pyré. Smícháme dohromady se suchou směsí. Přidáme dle potřeby vodu, tak aby se těsto dalo pěkně promíchat. Nakonec ušleháme sníh z bílků a vmícháme do těsta.

 

Pečeme cca na 175 stupňů 45 až 50 minut. Poté necháme zchladnout, aby těsto ztuhlo.

Komentáře jsou uzavřené.