
Děti viděli v televizi výrobu piškotu a přáli si piškoty, tak jsme upekli trochu zdravější variantu. Jsou moc dobré, chutnají jako piškoty.
ingredience
- 2 domácí vejce
- špetka mořské nerafinované soli
- 70 g banánová mouka (šla by například i pohanková hladká)
- cca 35 g bio třtinové šťávy - může být méně, bylo to dost sladké (popřípadě jiné slazení - ječmenný slad, rýžový slad...)
instrukce
Bílek oddělíme od žloutku. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutek s třtinovou šťávou pořádně vyšleháme, chvíli to trvá, poté přidáme mouku, rozmícháme a jemně vmícháme sníh.
Na pečící papír na plech uděláme malé kupky lžičkou, vyjde to cca na 2 plechy.
Pečeme na 175 stupňů cca 12 minut.