Domácí bezlepkové piškoty bez rafinovaného cukru

piskoty

Děti viděli v televizi výrobu piškotu a přáli si piškoty, tak jsme upekli trochu zdravější variantu. Jsou moc dobré, chutnají jako piškoty.

ingredience

  • 2 domácí vejce
  • špetka mořské nerafinované soli
  • 70 g banánová mouka (šla by například i pohanková hladká)
  • cca 35 g bio třtinové šťávy - může být méně, bylo to dost sladké (popřípadě jiné slazení - ječmenný slad, rýžový slad...)

instrukce

Bílek oddělíme od žloutku. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.

Žloutek s třtinovou šťávou pořádně vyšleháme, chvíli to trvá, poté přidáme mouku, rozmícháme a jemně vmícháme sníh.

Na pečící papír na plech uděláme malé kupky lžičkou, vyjde to cca na 2 plechy.

Pečeme na 175 stupňů cca 12 minut.

Komentáře jsou uzavřené.