Bezlepkový koláč s višní

kolac

Výborný koláč s pyré z Chytrého ovoce. Chtěla jsem ho sice upéct trošku jinak, ale mírně jsem se zamyslela. Ale i tak to bylo dobré. Musela jsem je doma odhánět, ať aspoň počkají než to koláč vychladne. Celkově měl životnost půl hodiny :-).

ingredience

  • 1 Chytrá višeň - 100 % višňové pyré (může být i jiná přesnídávka, ale višeň a třešeň jsou výborné)
  • bio prášek do pečiva bez fosfátů
  • 3 domácí vejce
  • 100 ml ghí (rozpuštěné vlažné ghí)
  • 4 lžíce bio kakaa
  • 100 g bio třtinové šťávy - možná to bylo méně
  • 230 g bio pohankové mouky (i banánová byla výborná)
  • špetka mořské nerafinované soli

instrukce

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s trochou soli v tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cca 70 g třtinové šťávy, 300 ml višní, 2 lžíce kakaa – vyšleháme. Dále dáme prášek do pečiva, mouku, rozpuštěné (ne horké ghí) – promícháme a opatrně vmícháme sníh.

Dáme do formy na koláč.

200 ml višní, 2 lžíce kakaa a cca 30 g třtinové šťávy – rozšleháme a rovnoměrně nalijeme na těsto.

 

Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.

 

Původně jsem chtěla spodní část dělat bez višně a kakaa a višní to pouze polít :-).

Komentáře jsou uzavřené.