Dýňové muffiny s ovesnými vločkami

dynove muffiny

Co bychom pro děti neudělali :-). Nikdy jsem tyto svátky ráda neměla. A teď už s dětmi dlabeme dýně, pečeme i halloweenské perníčky, no co už :-). Hlavně, že chutnají a děti mají radost.

ingredience

  • 200 g bio špaldové celozrnné čerstvě mleté mouky (prosité přes síto)
  • 100 g bio ovesné vločky (pomleté na jemno)
  • 300 g dýně hokaido
  • prášek do pečiva bez fosfátu
  • cca 180 ml oleje (použila jsem bio slunečnicový lej, může být oříškový, kokosový....)
  • cca 80 - 100 g bio panely
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 1 lžíce kakaa, trocha soli, citronová kůra, pomerančová kůra, skořice
  • trocha vody
  • trocha čokolády (použila jsem 83% troubelickou čokoládu - slazená třtinovou šťávou)

instrukce

Nejprve dáme vařit na kousky nakrájenou dýni hokaido i se slupkou se špetkou soli. Vaříme cca 20 minut. Do mísy dáme prositou mouku, prášek do pečiva, koření, na kousky nakrájenou, nadrolenou čokoládu, promícháme. Dýni s trochou vody nebo bez dáme do mixéru s vejci, třtinovou šťávou a olejem – rozmixujeme dohladka, smícháme vše dohromady. Pokud je těsto hodně husté, přidáme vodu.

Pečeme na cca 180 stupňů cca 20 minut.

Je to taková větší dávka, upekla jsem cca 14 středně velkých muffinů.

Komentáře jsou uzavřené.