Dýňové perníky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perníčky, které jsem dělala na dýňobraní do školky pro děti. Osvědčily se, budu je dělat i jako vánoční perníky. Jsou vláčné a hned měkké.

ingredience

  • cca 300 g dýně hokaido i se slupkou
  • 450 g špaldové jemně mleté mouky
  • mořská sůl
  • přášek do pečiva bez fosfátů
  • perníkové koření - velká lžíce
  • kakao - velká lžíce
  • 200 g másla (použila jsem nepasterované máslo, které jsem si narychlo přepustila)
  • med - cca 1 velká lžíce medu, pokud sladíte více, dejte více, může být i slad, rýžový sirup...

instrukce

Dýni jsem dala vařit do osolené vody cca na 20 minut do tlakáče, pomlela jsem si v mlýnku mouku a prosyla ji. Přidala jsem prášek do pečiva a ostatní suché ingredience. Máslo přepustila, přidala med a vše promíchala v míse. Dýni je potřeba zbavit vody a poté pořádně promačkat nebo rozmixovat a přidat do těsta.

 

Těsto je dobré nechat odležet přes noc.

Perníky poté vykrájíte a pečete cca 170 stupňů 10 až 15 minut dle trouby.

Perníků jsme měli cca 3,5 plechu

 

Komentáře jsou uzavřené.