
Perníčky, které jsem dělala na dýňobraní do školky pro děti. Osvědčily se, budu je dělat i jako vánoční perníky. Jsou vláčné a hned měkké.
ingredience
- cca 300 g dýně hokaido i se slupkou
- 450 g špaldové jemně mleté mouky
- mořská sůl
- přášek do pečiva bez fosfátů
- perníkové koření - velká lžíce
- kakao - velká lžíce
- 200 g másla (použila jsem nepasterované máslo, které jsem si narychlo přepustila)
- med - cca 1 velká lžíce medu, pokud sladíte více, dejte více, může být i slad, rýžový sirup...
instrukce
Dýni jsem dala vařit do osolené vody cca na 20 minut do tlakáče, pomlela jsem si v mlýnku mouku a prosyla ji. Přidala jsem prášek do pečiva a ostatní suché ingredience. Máslo přepustila, přidala med a vše promíchala v míse. Dýni je potřeba zbavit vody a poté pořádně promačkat nebo rozmixovat a přidat do těsta.
Těsto je dobré nechat odležet přes noc.
Perníky poté vykrájíte a pečete cca 170 stupňů 10 až 15 minut dle trouby.
Perníků jsme měli cca 3,5 plechu