Hrušková bábovka s mandlemi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opět mě honila mlsná, tak vznikla tato bábovka. výborně se pekla a krásně vyskočila. Chuť, taky velice dobrá.

ingredience

  • 200 g hladké pohankové mouky, 100 g kukuřičné hladké, 200 g hrubé špaldové mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli
  • 60 ml oleje za studena lisovaného (dala jsem z vlašských ořechů)
  • 4 lžíce rýžové smetany
  • 2 - 3 hrušky
  • 100 g mandlí
  • 60 g rozinek
  • cca 400 ml rostlinného mléka (dala jsem rýžovo mandlové) - jen jsem to přesně nezměřila
  • 2 lžíce rýžového sirupu - kdo má rád sladší klidně dejte 3 - 4 lžíce

instrukce

Mouku, sůl, práše do pečiva, kakao vsypeme do mísy a pořádně promícháme. Mandle jsem opražila nasucho a nahrubo pomlela, rozinky – nesířené na chvíli zalila horkou vodou, obojí přidala do mísy promíchala. Hrušky jsem zbavila slupky a nastrouhala nahrubo – nevymačkávala jsem. Pak jsem přidala všechny ostatní ingredience, mléko nakonec postupně přilévat a promíchávat v bábovkové těsto. Je to hustější těsto, ale když ho dáváte do formy, tak teče.

Pekla jsem na 180 stupňů cca 45 minut v silikonové formě.

Komentáře jsou uzavřené.