Kokosová bublanina bez mouky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Máme období jahod a třešní a bublanin, tady je recept na jednu bez mouky a klasického cukru. Ti co omezují sacharidy, mouku, pšenici a lepek využijí :-)

ingredience

  • 2 hrnky kokosu (může být i mandlová mouka, neměla jsem)
  • 2 šťastné vejce
  • špetka soli
  • bio citronová šťáva
  • prášek do pečiva bez fosfátů
  • 150g másla
  • cca 0,5 až 3/4 hrnku vody
  • něco na oslazení, já použila panelu (třtinová šťávu) cca, může být slad, med, rýžový sirup..

instrukce

Poslední dobou na těsta používám mixér. Do mixéru dáme vejce, třtinovou šťávu. Rozmixujeme, přidáme máslo, špetku soli, citronovou šťávu a dále mixujeme, pak zbytek ingrediencí a necháme pořádně rozmixovat. Chce to výkonný mixer. Pokud nemáte, rozmixujte nejdříve kokos na mouku a přidejte ho až nakonec.

Vylijeme na plec na pečící papír, ozdobíme ovocem a pečeme cca na 175 stupňů 30 minut, necháme vychladnout.

Komentáře jsou uzavřené.