Linecké cukroví bez cukru a vajíček

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pár let peču cukroví bez cukru a vajíček, každý rok jiný recept, minulý rok jsem pekla převážně z oleje a tento rok Ghi (přepuštěné máslo). Ghi dodává cukroví výbornou chuť. Upravila jsem babičin recept. Cukroví je vláčné a křechké

ingredience

  • 40 dkg špaldové mouky, mouku jsem si namlela a přesila přes síto
  • 20 dkg ghi (přepuštěné máslo)
  • 3 lžíce pšeničného nebo rýžového sirupu
  • špetka soli
  • malá lžička citrónové kůry
  • 7 lžic rostlinného mléka (používám rýžovo mandlové)

instrukce

Smícháme suché ingredience mouka, sůl, citrónová kůra a promícháme, přidáme sirup, ghi a mléko a rukama pořádně zpracujeme. Nejlépe pokud mají ingredience pokojovou teplotu. Těsto musí být vláčné, pokud je tuhé přidejte ještě trochu mléka. Nechte přes noc uležet a můžete začít.

Množství cca 3 plechy jednotlivých kusů, slepeného 1 a půl plechu.

Pečeme na 180 stupňů cca 8 minut, záleží na troubě

Na slepování používám převážně marmeládu slazenou jablečným koncentrátem – bioládu, jsou v ní kousky ovoce, proto rozmixujte. Nebo čistá povidla bez cukru, jsou různé příchutě meruňka, hruška, jablko, maliny – opravdu výborné. Mají je v obchodě se zdravou výživou.

Komentáře jsou uzavřené.