Makovo jáhlová náplň – do štrúdlu, palačinek, koláčů….

8F7E3DC1-8D17-449C-8C90-BA5A3132A933 (1)

Náplň je v hodná do dezertů, štrúdlů, palačinek, koláčů, buchet, do kaší. Je to starý recept z makrobiotiky, který doma používáme už dlouho. Chuť je výborná. I klasičtí strávníci to snědli s chutí :-). Takto upravený mák je dobře stravitelný, nepřekyseluje, nepálí po něm žáha (kdo s tím má problém).

ingredience

  • 1 mrkev
  • kousek řasy wakeme
  • 2/3 hrníčku máku
  • 1/3 hrníčku jáhel
  • špetka soli
  • sušené ovoce (použila jsem nesířené rozinky, meruňky, švestky), můžou být datle, jablka...

instrukce

Pomeleme mák a jáhly (melu v elektrickém mlýnku na kávu), dáme vařit se špetkou solí, jáhlami, omytou řasou wakame cca 30 minut, přidáme nastrouhanou mrkev a sušené ovoce, vaříme dalších cca 15 minut. Já řasu nakonec vyndám, ale můžete nechat.

Náplň je možno i rozmixovat.

Do štrúdlu nemixuji, nechávám zchladnout, poté používám jako náplň.

Komentáře jsou uzavřené.