Pohanková bábovka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Další rychlá a jednoduchá bábovka. Inspirovala jsem se na návštěvě, jen jsem si recept upravila dle svých představ.

Bez vajíček, bez cukru..

Výborná chuť

ingredience

  • 250 g pohankové mouky
  • 125 g špaldové krupice
  • 100 g ghi (může se použít olej)
  • 2 lžičky vinného kamene
  • 4 lžíce kokosu
  • 3 lžíce plátků mandlí
  • půl hrnku rozinek
  • špetka soli
  • lžička pomerančové kůry
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 3 - 4 lžíce sladu
  • 4 lžíce ovesné smetany - nemusí být, stačí jen mléko
  • cca 200 ml ovesného mléka

instrukce

Smícháme suché ingredience (mimo kakaa). Ghi, slad, mléko i smetanu dáme do hrnce a pomalu ohřejeme až se ghi úplně rozpustí. Poté vše smícháme. 3/4 nalijeme do formy a ke zbytku přidáme kakao. Dáme do formy.

Pečeme na 180 stupňů cca 35 – 40 minut.

Komentáře jsou uzavřené.