Pracny – cukroví

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredince na tohle cukroví jsou stejné jako u ořechů, jen je přidáno koření. Zase trošku něco jiného. dětem moc chutná.

ingredience

  • 350 g mouky - špaldová (namelu si mouku a přesiju ji přes síto), nemusíte přesívat, může zůstat celozrnná, ale použila bych poté i trochu hladké
  • vrchovatá lžíce kvalitního kakaa
  • 120 g vlašských ořechů pomeleme
  • 6 - 7 lžic mléka (používám rýžovo mandlové)
  • 200 g ghi - přepuštěné máslo, přepouštím si máslo od farmářů
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • dávám lžičku plnou perníkového koření - mám výbornou namíchanou směs - anýz, skořice, citr. kůra, hřebíček, koriandr, nové koření, přidávám ještě citr. kůru a mletou vanilku
  • na obalení - sušený rýžový sirup (mají ve zdravé výživě), mletá vanilka

instrukce

Ingredience vložíme do mísy, promíchame a rozpracujeme pořádně v rukách, aby nám vzniklo vláčné těsto, pokud je potřeba, přidejte trochu mléka (záleží na mouce, některá více saje).

Necháme uležet minimálně hodinu. Namačkáme do formiček.

Peču na 160 stupňů cca 12 minut, záleží na troubě. Dávám toho více do formiček než u ořechů, peču o něco déle.

Horké hned vyklápím z formiček a obaluji v sušeném rýžovém sirupu. V sirupu nejdříve rozmíchám sušenou vanilku.

Komentáře jsou uzavřené.