Štítky ‘ghi’

Hruškové muffiny

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moje děti mají rády muffiny, snažím se vymýšlet různé kombinace. Jsou to rychlé a vděčné svačinky :-).

Množství cca 10 muffinů

Jarní špenát z kopřiv a medvědího česneku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaro ve znamení sběru bylin a všeho zeleného. Tento špenát Vám dodá spoustu vitamínů a nic moc nestojí :-) Medvědí česnek jsem nasbírala v parku 100 m od našeho domu a mladé kopřivy na zahradě. K tomu jsem dala domácí vajíčka, uvařené kroupy, sezam a pickles – kvašená zelenina.

Na popíjení jsem uvařila výborný čaj z kopřivy, nově jsem se dozvěděla, že se má zalívat vodou 80 stupňů.

Porce cca 4 osoby

Ořechové müsli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domácí müsli, rychlovka, příprava trvá pár minut. Po dlouhé době jsem ho dnes udělala, jako ochutnávku na Ezoterický festival. Křupavé a jako svačinka vynikající.

Porce cca 2 plechy

Krémová polévka s medvědím česnekem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biologické jaro nastalo už 13. února, od té doby bychom měli přizpůsobovat a odlehčit náš jídelníček. A to, že jaro je opravdu tady poznáme i tím, že už začíná růst náš oblíbený medvědí česnek. Přidáváme ho do pomazánek, na kváskový chleba, do polévek, omáček, salátů, pesta, prostě všude :-) Je to významný životabudič, obsahuje hodně vitamínu C, je to důležitý antioxidant, který upevňuje naši imunitu, zajišťuje lepší vstřebatelnost železa….

My jsme dnes s dětmi nasbírali a uvařili si vydatnou krémovou polévku na večeři po několikahodinovém pobytu venku. Polévka je vhodná i jako snídaně. Pokud Vaše děti česnek jíst nechtějí, je nejlepší ho rozmixovat do polévky.

cca 4 porce, jedli jsme s napařeným kváskovým chlebem

Pracny – cukroví

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredince na tohle cukroví jsou stejné jako u ořechů, jen je přidáno koření. Zase trošku něco jiného. dětem moc chutná.

Linecké cukroví bez cukru a vajíček

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pár let peču cukroví bez cukru a vajíček, každý rok jiný recept, minulý rok jsem pekla převážně z oleje a tento rok Ghi (přepuštěné máslo). Ghi dodává cukroví výbornou chuť. Upravila jsem babičin recept. Cukroví je vláčné a křechké