Štítky ‘jáhly’

Makovo jáhlová náplň – do štrúdlu, palačinek, koláčů….

8F7E3DC1-8D17-449C-8C90-BA5A3132A933 (1)

Náplň je v hodná do dezertů, štrúdlů, palačinek, koláčů, buchet, do kaší. Je to starý recept z makrobiotiky, který doma používáme už dlouho. Chuť je výborná. I klasičtí strávníci to snědli s chutí :-). Takto upravený mák je dobře stravitelný, nepřekyseluje, nepálí po něm žáha (kdo s tím má problém).

Jáhlové knedlíky nasladko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tento recept je ověřený, vařím ho už mnoho let, mám ho od Věrky Chasákové. Výborné jáhlové knedlíky, můžete dělat i bezlepkové, záleží čím jáhly zahustíte, hrubá mouka, špaldová nebo klasická krupice, můžou se dát vločky, bezlepkové – pohanková krupice nebo pohanková mouka, kukuřičná krupice – je mnoho variant, záleží na fantazii. Dají se plnit nasladko nebo naslano. Naslano třeba osmaženým tempehem s cibulkou a k tomu zelí. Poměr jáhel k zahuštění by měl být cca 1:3.

Množství: 10 ks knedlíků

Jáhlové knedlíky s ovesnými vločkami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nejčastěji dělám jáhlové knedlíky, jsou výborné. Měla jsem vařit pro více lidí a neuvědomila jsem si, že mám málo jáhel. Přidala jsem vločky a luxusní knedlíky byly na světě.

Manžel říkal, že mu chutnají více než bramborové.

Množství – 4 – 5 osob